מעצבים ללא גבולות: הכירו את שיטת הלייסנסינג | Blog Bizmydesign
Blog Bizmydesign
  • לאתר הראשי
  • צור קשר
  • הרשמה לניוזלטר
  • לאתר הראשי
  • צור קשר
  • הרשמה לניוזלטר
Blog Bizmydesign
  • לאתר הראשי
  • צור קשר
  • הרשמה לניוזלטר
  • לאתר הראשי
  • צור קשר
  • הרשמה לניוזלטר

מעצבים ללא גבולות: הכירו את שיטת הלייסנסינג

להיות היום מעצב עצמאי ולהתפרנס בכבוד היא משימה לא פשוטה. רוב המעצבים שרוצים לצאת לדרך עצמאית יבחרו לפתוח סטודיו משלהם, אבל אפשר לעשות את זה גם אחרת. המעצב התעשייתי יריב זיו מספר על המודל היזמי מבוסס הלייסנסינג איתו הוא עובד - למי זה מתאים, איך עושים את זה נכון וגם כמה טיפים.

אחד הדברים שאני תמיד אומרת למעצבים הוא שהחוסן והחוזק שלהם הוא באין סוף הרעיונות שיש להם, ביכולת שלהם להמציא ולחשוב על עוד צרכים שאפשר ליצור בעולם. המיומנות הזו היא אחד היתרונות הבולטים שלנו בתור מעצבים ואנחנו יכולים להשתמש בה באופן עסקי.

יריב זיו הוא דוגמא מובהקת למעצב שעשה שימוש מושכל בחשיבה עסקית יצירתית שכה נדרשת בימנו וזאת באמצעות במודל הלייסנסינג, אשר מעודד ומפתח רעיונות חדשים. מדובר בשיטת תגמול של מתן רישיון לחברות שזקוקות לרעיונות חדשים. הלייסנסינג הוא מודל מוכר וידוע בכל העולם, בארץ קצת פחות, וכדאי מאוד להיות מודעים לו כיוון שהוא יכול להוסיף או לבסס הכנסה למעצבים.

"הלייסנסינג מאפשר לצאת עם מוצר לשוק בלי לעבור את תהליך הייצור, השיווק וההפצה", מסביר זיו. "זה קיצור דרך שמאפשר למעצב להתמקד בפיתוח, להמשיך לייצר עוד רעיונות ולא להתמקד רק במוצר אחד. עם זאת, בתהליך הזה מאבדים חלק מהשליטה במוצר ולכן זה משהו שצריך לקחת בחשבון".

רמיקוב טוויסט - משחק שהומצא לחברת רמיקוב | עיצוב: yariv ziv
רמיקוב טוויסט - משחק שהומצא לחברת רמיקוב | עיצוב: yariv ziv

אחרי שהקים חברה שפיתחה טכנולוגיות ומוצרים לחברות ישראליות, החליט זיו, בוגר המחלקה לעיצוב תעשייתית בבצלאל שחי ופועל כיום בפולין, לעשות את מה שהוא הכי אוהב – לפתח רעיונות לידי פרוטוטייפ, כלומר להתעסק יותר בפיתוח ופחות בשלבי השיווק וההפצה.

אחד הפרוטוטייפים הראשונים שפיתח זיו בשיתוף עם אחיו המהנדס היה מתקן נשיאה לאופניים על רכב. "הבנו שהשוק הזה הוא בעייתי בכל מה שקשור לכניסה עם מוצר חדש, בעיקר בגלל הרגולציה והתקנים. התחלנו להבין שמה שיותר מתאים לנו זה לחפש חברה שתייצר את זה. זה גם התאים לרצונות שלנו, לא רצינו להפוך להיות מפעל".

ההתחלה לא זרמה חלק, מעיד יריב. "השקעתי המון אנרגיה להבין למי אני פונה, איך אני פונה, מה אני אומר. ניסיתי לפנות לחברות, עשיתי טעויות והבנתי שהדבר הראשון שאני צריך לשאול את עצמי הוא למי אני מוכר ואיך. ברגע שהצלחתי לענות על השאלות האלו, היה יותר קל. שאלות של איך אני עושה את זה ואיך זה עובד מגיעות יותר מאוחר".

מתקן נשיאת אופניים חדשני לרכב | עיצוב: yariv ziv

איך בכלל מגיעים לחברות? הם בטח מקבלים אינספור פניות.

"ראשית צריך לעשות רשימה של כל החברות הרלוונטיות. כלומר, ללמוד את השוק ולחפש את כל חברות שנמצאות על המדפים בהם היית רוצה לראות את המוצר שלך. לאחר מכן פשוט להרים טלפון, להציג את עצמך ולספר שיש לך רעיון שיכול להתאים להם. מהניסיון שלי, חברות שמחות מאוד לקבל רעיונות חדשים ויפנו אותך לגורם המתאים בחברה. במידה ולא, אני בדרך כלל מבקש את מחלקת המרקטינג שלרוב אחראית על הנושא. ברגע שמגיעים לאדם הנכון בחברה לא צריך לעשות פיצ'ינג של המוצר או משהו כזה אלא רק לבקש לשלוח דף הסבר או סרטון שמכינים מראש ושמסביר בפשטות את המוצר ואת היתרונות שלו. לאחר מכן לעקוב בטלפון ובאימייל שהם קיבלו את החומר ולחכות לפידבק".

מתקן נשיאת אופניים חדשני לרכב | עיצוב: yariv ziv

ומה קורה אחרי שאתה עובר את הסינון ומוזמן לפגישה? אתה נדרש להפגין מומחיות באזורים שאתה לא בקיא בהם, להגיע עם נתונים והבנת שוק. איך מתגברים על הבעיה הזאת?

"רוב החברות מבינות שאני לא מומחה והם לא מצפים ממני להיות. הם כבר ידעו מספיק טוב מה הם יעשו עם המוצר. הפרויקט השני שלי למשל היה דיבל לקירות גבס שמבוסס על עיקרון כימי. זה רעיון טכני מאוד שלא כל כך ידעתי מה לעשות איתו בהתחלה. אם זה מוצא חן בעיניי החברה, הם יענו לך ברגע שהם חשבו על כל השאלות".

שיטת הלייסנסינג: איך לפצח את השיטה?

כאשר אנחנו מבצעים עבודה או מפתחים מוצר ללקוח, עומדות באפשרותנו מספר אפשרויות לתגמול למשל מחיר קבוע (פיקסד פרייס), אחוזים מהמכירה או שיטת הלייסנסינג, שכאמור פחות מקובלת בארץ. הלייסנסינג (Licensing) היא, במילים פשוטות, השכרה של רעיון. "אלו בדרך כלל רעיונות קטנים, שיפורים למוצרים קיימים", מציין זיו. "בין אם הם ניתנים להגנה בפטנט או בין אם לא, ישנן דרכים מאוד פשוטות וזולות לקבל בעלות ראשונית על העיצוב או הרעיון".

יריעות צבע - טכנולגיית צביעה | עיצוב: yariv ziv

איך מתמודדים עם העובדה שאתה לא מקבל תגמול על הזמן שאתה משקיע?

"בתעשיית הצעצועים מקובל לתת סכום כלשהו כדי שלא תראה את הרעיון לחברות אחרות. בתעשיות אחרות לא מכירים את זה. אני לא אוהב לבקש כסף מראש מהסיבה הפשוטה כי זה תהליך, פיתוח של רעיון שלוקח זמן. זה בעצם להשכיר רעיון ולכן יותר נכון לבקש את הכסף בסוף. אפשר לבקש את האחוזים שמגיעים לך ושווה לחכות".

יריעות צבע - טכנולגיית צביעה | עיצוב: yariv ziv
יריעות צבע - טכנולגיית צביעה | עיצוב: yariv ziv

מה היית מציע למעצב צעיר שחושב בכיוון של לייסנסינג - לאלו תעשיות היית מכוון אותו?

"דבר ראשון, אם זה מה מעניין אותך, הכי חשוב למצוא משהו שבאמת אוהבים. יש תעשיות שיודעות לקבל רעיונות וכאלו שפחות. לדוגמא, תעשיית החיתולים – חיתולים מייצרים במיליוני מיליונים, המכונות שמייצרות אותם מאוד מסובכות ויקרות ולהוסיף צ'ופצ'יק הכי קטן יהיה מסובך, גם אם מדובר ברעיון הכי פשוט. יש תעשיות מסיביות כמו תעשיית הרכב, שקשה להיכנס אליהן עם רעיונות חדשים. מזה הייתי נמנע. תעשיות שיותר קל להיכנס אליהן הן הצעצועים, תעשיות של מוצרים למטבח וכל מה שקשור לבעלי חיים, שם תמיד מחפשים רעיונות. אני אוהב לעבוד עם השוק האמריקאי כי יותר קל לתקשר איתם. אחד היתרונות בארצות הברית הוא שברגע שיוצא שם מוצר יכולת התפוצה הראשונית היא מסיבית".

"דבר נוסף שחשוב לדעת הוא שהלייסנסינג מתאים לרעיונות פשוטים", מדגיש זיו ומסביר כי "רעיונות מורכבים שבאים לעשות שינוי מהפכני בדרך כלל לא מתאימים ללייסנסינג. צריך להשקיע ברעיונות כאלו כמה שנים ואז אתה מאבד את הכוח שיש לך על המוצר. אתה לא באמת שולט אם יעשו שינויים והם בטוח יעשו שינויים ולא ישאלו אותך. זה משהו שאני בטוח שקשה להרבה מעצבים, אבל צריך לקחת את זה בחשבון".

טכנולוגיה למיחזור פלסטיק | עיצוב: yariv ziv

3 טיפים של יריב זיו למעצב המתחיל:

להתמקד ב"למה"?. לא משנה איזה רעיון יש לך, הדבר הכי חשוב הוא לשאול את עצמך למה צריך אותו ואיזה בעיה הוא פותר. למעצבים יש נטייה להתמקד במה ובאיך ולא בלמה. בפרויקטים שהם מבוססי עיצוב קשה לפעמים לראות את הבעיה ואת הפתרון, אבל הם תמיד קיימים ותמיד צריך להתייחס אליהם, בייחוד כשמציגים את הרעיון.

לצאת מאזור הנוחות. מעצבים נוטים לעסוק בעיצוב כי זו הסביבה שהכי נוח להם בה. אבל ברגע שהם רוצים לצאת עם רעיון החוצה, צריך להתמודד עם הרבה דברים שלא קשורים לפיתוח וחשוב לא לראות את זה בתור עונש אלה כהזדמנות. לנסות ללמוד איך לפנות לחברות, איך להגיע אליהם, איך להציג להם את הרעיון. זה דברים שדורשים מיומנויות שונות ממה שיש למעצבים אבל הן נרכשות ואפילו מהנות.

ללמוד לאהוב את התהליך, לא את המוצר. בעיקר בתחום של לייסנסינג מה שחשוב זה להתרכז בתהליך ולא במוצר. אחד היתרונות הכי גדולים של הלייסנסינג היא האפשרות לדעת מהר מאוד אם הרעיון למוצר יכול להתממש או לא. אם יש התעניינות מצד חברות – מעולה, אם לא – הלאה לרעיון הבא.

טכנולוגיה למיחזור פלסטיק | עיצוב: yariv ziv
טכנולוגיה למיחזור פלסטיק | עיצוב: yariv ziv

עריכה: מיטל רז.

מומחים משתפים: מעצבים בשוק הסיני

מומחים משתפים: מעצבים בשוק הסיני

  לפרוץ את החומה: מעצבים בשוק הסיני סין היא אחת הכלכלות המובילות

קרא עוד ←
מומחים משתפים: עיצוב וקניין רוחני

מומחים משתפים: עיצוב וקניין רוחני

של מי העיצוב הזה בכלל: על מעצבים, קניין רוחני וכל מה שבאמצע

קרא עוד ←
מומחים משתפים: השוק מוצף במותגים המעלים את מפלס התחרותיות.

מומחים משתפים: השוק מוצף במותגים המעלים את מפלס התחרותיות.

  השוק מוצף במותגים המעלים את מפלס התחרותיות בעולם הצריכה הדיגיטלי, מוצרים

קרא עוד ←
מומחים משתפים: חויית משתמש

מומחים משתפים: חויית משתמש

  אם החוייה טובה, נעלה את הסיכוי שהמשתמש יחזור אלינו ואף יביא

קרא עוד ←
פורסם ב: דף בית, כללי, ראיון עם יזם תגיות: ראיון עם יזם
« הקודם
הבא »

אודות


להציג את כל הפוסטים של Riva

קצת עלי

יזמת, חונכת אישית ומאיצה רעיונות מתחומי העיצוב לעסקים. מובילה את האקסלרטור הראשון לעיצוב. מעצבת מוצר ובעלת תואר שני במנהל עסקים. 360 מעלות של עיצוב ועסקים בכל דרך אפשרית.

החבילות שאנו מציעים

חבילת האצה

זוהי חבילה שמותאמת לקבוצה של מעצבים שרוצים לצאת עם רעיון לדרך. התכנית הינה מעבדה לגידול רעיונות עיצוב טובים עם ולידציית שוק ויתרון תחרותי על פני המוצרים הקיימים בתחום. בהשתתפות חברים וקולגות מומחים מעולים בעלי מוניטין ונסיון.

חבילת מסלול

יש לכם כמה רעיונות ראשוניים לעסק/מוצר/שירות, רוצים להתחיל כבר? כל שצריך הוא לבחור ולממש אחד. אתם אנשים יצירתיים, רעיונות זו לא הבעיה. השאלה היא במה נכון להתחיל? מאוד בקצרה – נכון להתחיל היכן שיש שוק ותשוקה. יש לנו תכנית קצרצרה בדיוק בשביל זה: חודש אחד. 4 פגישות. אחד על אחד. ואתם מחליטים על רעיון אחד נכון ומוצלח לרוץ איתו הלאה. עלות: 1500 ש"ח + מע"מ.

חבילת המראה

יש לכם כבר רעיון מגובש למוצר פיזי/דיגיטלי ואתם רוצים רוצים להגיע איתו ללקוח הפוטנציאלי הנכון ביותר ולהתוות דרך ואסטרטגיה נכונה לקראת ההשקה שלו בשוק? אנחנו נחנוך אתכם בדרך הקצרה ביותר ונוסיף מומחים וגורמים מקצועיים רלוונטיים לכל שלב לייעוץ ועזרה. נעשה את זה יחד, אחד על אחד עד המטרה. לקבלת הצעה מדוייקת לכם> מלאו את הפרטים:

חבילת השקה

פיתחתם מוצר ואתם רוצים להשיק אותו לשוק? זה הזמן ליצור תכנית שתביא אתכם לשם למקסימום החשיפה וההצלחה.לבחור את הסגמנט הנכון, צנורות ההפצה הזולים והאפשריים ביותר למקסם את הפוטנציאל של המוצר והתוצאה העסקית. בתהליך ישתתפו מומחים נבחרים מעולמות מתקדמים של לקוחות, תובנות ושיווק נגיע למטרה! תוך 6 חודשים בלבד.

הישארו מעודכנים

מה אומרים הלקוחות
  • "היא יצירתית מאוד וחושבת מחוץ לקופסה, אך יחד עם זאת מאוד מאורגנת ושיטתית ומצליחה להעביר מהיכולות האלה גם אלי. בפגישותינו הצלחנו להגיע לרעיונות חדשניים ומיוחדים לפיתוח העסק שלי. מהעבודה עם ריבה קיבלתי ידע וכלים בתחום הניהול והשיווק. כיום, אני מרגישה הרבה יותר שליטה בכל המתרחש מאחורי הקלעים בפן הניהולי והתפעולי."

    טליה, מעצבת תכשיטים
    - https://taliasari.com/
  • "התהליך, נתן לי לבחור את המקום בו אני רוצה להיות מתוך בדיקה מקיפה של השוק והכרת הנישה בתוך השוק. ובעיקר, נתן לי מיקוד בתהליך שקל מאוד ללכת בו לאיבוד."

    סיגל, מעצבת נעליים
  • "לריבה תובנות רבות בתחום העיצוב, שיווק ואופן הגשת המוצר ללקוח. החשיבה על המוצר ועל הלקוח, גיבוש הרעיון של המוצר ומציאת הלקוח עם ריבה הינו תהליך מעניין ומרתק כאחד ואין ספק שבלעדיה זה לא היה אפשרי."

    מיכל, סטייליסטית
  • Working with Riva has significantly broadened our horizon and deepened our knowledge and skills in the fields of product development and business design thinking. Her mentoring work has lead us the way through all the hard and complex subjects that we have been facing as designers. The experience of setting and achieving our goals definitely gave us a great amount of confidence, and the whole process made us gain lots of practical know-how and insights into the business side of our profession – along with tons of inspiration for the future.

    Verena&Yaron
    Visible Identities - https://www.behance.net/verenatam
עיקבו אחרינו
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
פוסטים אחרונים
  • לגלות את אמריקה: מהיי אנד לעיצוב בייצור המוני
  • מעצבים ללא גבולות: הכירו את שיטת הלייסנסינג
  • הסבר על פגישת המבוא
  • סיפורי נייר: איך הופך מותג נייר להצלחה בעידן הדיגיטלי?
  • ב 2018 תגדלו ממעצבים ליזמים: יזמות בעיצוב זה שם המשחק (פגישת המבוא ותכנית מיזמי צד)
קבלת ניוזלטר
ליצירת קשר

לאתר הראשי // צור קשר // אודות

לאתר הראשי
 בניית אתרים ושיווק בדיגיטל
Biz My Design | חונכות עסקית למעצבים © כל הזכויות שמורות 2017

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

  • שיתוף
גלילה לראש העמוד