סיפורי נייר: איך הופך מותג נייר להצלחה בעידן הדיגיטלי? | Blog Bizmydesign
Blog Bizmydesign
  • לאתר הראשי
  • צור קשר
  • הרשמה לניוזלטר
  • לאתר הראשי
  • צור קשר
  • הרשמה לניוזלטר
Blog Bizmydesign
  • לאתר הראשי
  • צור קשר
  • הרשמה לניוזלטר
  • לאתר הראשי
  • צור קשר
  • הרשמה לניוזלטר

סיפורי נייר: איך הופך מותג נייר להצלחה בעידן הדיגיטלי?

תחום מוצרי הנייר וכלי הכתיבה המעוצבים נחשב נישתי למדי. אבל יש מי שהצליחו לפרוץ את תקרת הזכוכית ולהגיע לקהל הרחב, מותג Pulp, למשל. המותג נולד לפני ארבע שנים באונליין ולאחרונה עשה מהלך לא ברור מאליו ופתח חנות פיזית ברחוב דיזינגוף. אז איך מייצרים ערך כלכלי ובידול בעולם שמוצף במוצרי נייר ומה גורם ללקוח לשלם בעבור נייר ממותג?

למעצבים רבים – ואני ביניהם – יש משיכה מאגית ובלתי מוסברת למוצרי קראפט, בטח כשהם משולבים עם כלי כתיבה. אם גם אתם ג'אנקי של סטיישנרי כמוני אתם בוודאי מכירים את הרגע הזה שבו היד נוגעת בדף ממש איכותי… אחחח…

בשנים האחרונות קמו כמה מותגים ישראליים של מוצרי נייר מעוצבים, אבל המותג "פאלפ" של בני הזוג חגית כספי יעקובי וזיו יעקובי הוא הבולט שבהם. פאלפ התחיל את דרכו לפני ארבע שנים שיעקובי, בוגר המחלקה לעיצוב תעשייתי בבצלאל ובעל חברת התקשורת השיווקית "תמוז", ירש מאביו כריכייה ותיקה בשדרות הר ציון בתל אביב וניסה לחשוב על דרכים יצירתיות לשמר את האהבה רבת השנים לנייר ולכלי כתיבה.

"זיו היה נוהג לכרוך לעצמו בלוק של נייר סקיצה וכל מי שהיה נכנס למשרד שלו ב'תמוז' ביקש שיעשה לו גם. Pulp התחיל פחות או יותר מהבלוק הגדול הזה של העפרונות שזיו עשה", מספרת בת זוגו של זיו, חגית כספי, שהגיעה מעולם התקשורת וזנחה אותו לטובת עולם הנייר.

כספי יעקובי מספרת שבהתחלה הם חשבו שיעשו "משהו קטן באונליין", אבל הגיעו עד מהרה לירידים נחשבים בעולם, כמו שבוע העיצוב בלונדון, ותערוכות פופ-אפ של חברות מובילות. "בלונדון הבנו שהפוטנציאל מאוד גדול. אנחנו נמצאים במקום גבוה מבחינת הגימור, החשיבה והקונספט. שם התחלנו להתרחב ואז לקחתי את הניהול לידיי".

pulp - חגית כספי יעקובי וזיו יעקובי. צילום: איתי בנית

למה לא המשכתם להציג בלונדון?

חגית: "כי הפעם השלישית הייתה פחות מוצלחת וגם נתקלנו בקשיים. השילוח מישראל הוא בלתי נסבל, רק בגלל זה נפלו לי כמויות אדירות של עסקאות. היינו נוסעים ללונדון, מוכרים בעשרת אלפים פאונד וחוזרים עם ערימה של לקוחות פוטנציאליים שלא יכולנו לממש".

זיו: "וזה גם בגלל רמת המחירים. באנו עם מחירים יחסית גבוהים. אנחנו מנסים לעשות היום שיפור בייצור".

pulp צילום: איתי בנית

בניתוח לאחור, הייתם פותרים קודם את כל החסמים ואז יוצאים להשקה?

זיו: "בשוק הזה אתה חייב להיות מהיר. מה שטוב בו שהוא מאפשר לך לנסות, להתנסות ולקבל פידבק מהיר. לבדוק את השוק ולהבין מה מתאים  ומה הולך הוא הכרחי מבין המוצרים שלנו".

למה אתם לא עושים פיילוטים (נסיון בשוק) על מוצרים שאתם לא סגורים עליהם?

זיו: "אנחנו מוציאים את המוצר בסדרה קטנה וזה עולה קצת יותר, אבל אני יודע שאם הוא הולך אני יכול גם לייצא אותו".

חגית: "זה לא נטול טעויות. המזל הגדול הוא שלהבדיל מאוכל שיש לו תאריך תפוגה וגם מאופנה, אני יכולה להחזיק מחברות של אמנים גם שנה וחצי".

pulp צילום: איתי בנית

מוצר בוטיק באמזון – צעד גאוני או התאבדות מיצובית?

אחרי ארבע שנים של דילוג בין תערוכות בינלאומיות ומכירה באתרי הסחר הגדולים, החליטו הזוג יעקובי-כספי לפתוח בצעד שנוי במחלוקת חנות פיזית ברחוב דיזינגוף. "אני עדיין חושבת שיש יתרונות גדולים לחנויות פיזיות, אני בטוחה שאם מחר תהיה לי חנות בקובנט גארדן, היא תעשה חיל", אומרת חגית ומדגישה שהם לא וויתרו על הנראות הדיגיטלית של המותג. "יש לנו יועץ אונליין ששינה לי את התפיסה, הוא הציע לבנות אתר חדש שיהיה סוג של חלון ראווה שיוכל להתממשק עם כל זירות המסחר הגדולות. במקום להשקיע כסף בקידום האתר, אנחנו נתממשק לזירות הנכונות שם יש טראפיק. לא מספיק שיש לך מוצר טוב ומחיר נהדר, צריך גם טראפיק. להביא לבד טראפיק זה כמעט בלתי אפשרי. אנחנו ננסה לתקוף את האונליין בצורות שונות, בזה אני הולכת להשקיע עכשיו".

יש פער בין הרצון לטראפיק גבוה לבין העובדה שמדובר במוצר בוטיק ייחודי.

חגית: "אנחנו לא מוכרים לחם, אבל אנחנו בהחלט שוק רחב של מתנות ושל אנשים שצורכים מחברות. הבעיה היא שאנחנו נתקלים בשאלות כמו 'למה נייר עולה 100 שקל'? היום אנחנו נתקלים בזה פחות כי חוויית הקנייה בדיזינגוף מאוד נעימה. כדי להגיע היום אל אלו שמרשים לעצמם, אני צריכה שיהיה לי טראפיק מאוד גדול. אני כן מכוונת לנישות כמו מעצבים ואדריכלים אבל יש הרבה קהל רחב שנכנס".

IMG_0697
pulp צילום: איתי בנית

אתם מגיעים מהעולם המיצובי. האם להיכנס לזירות מסחר כמו אמזון זה צעד חכם לדעתכם?

זיו: "זירות המכירה מספקות משלוח חינם ומהיר. חברות השילוח למיניהן לא מגיעות ליכולות האלו של אמזון. אחת התובנות שלי בריטייל היא שאתה צריך כיסים עמוקים, יכולת לקנות מלאים. זה משחק שונה לגמרי, זה לא פרויקטים שאתה יכול לשבת בבית, לא לעשות כלום ואז להביא פרויקט שסוגר לך את השנה".

ולמרות הזיקה לזירות המסחר המסחריות ולרצון להגיע לכמה שיותר לקוחות, במאי הקרוב יעקובי וכספי ישתתפו ביריד "צבע טרי" ויהלכו על הקו הדק שבין אמנות לעיצוב. "יש את הסוגיה של היצירה מול המכירה. אתה צריך להתפשר לפעמים כדי למכור יותר", מודה יעקובי. "למשל, אם הקהל רוצה ורוד ואתה עושה צהוב, הצהוב ימשיך לעמוד על המדף. הלקוח הוא כמו המראה באוטו, הוא כל הזמן מאחורה אבל אתה רואה אותו מקדימה, הוא מוביל אותך".  

בסופו של דבר, אף אחד לא אוהב להיות אמן רעב. לקבל פידבק מהקולגות זה נחמד, אבל אין תחליף למישהו שמוכן לשלם עבור המוצר שלך.

זיו: "זה גם עניין של גיל. כשאנחנו עובדים עם מעצבים צעירים, הם חושבים שאתה עושה עליהם את המיליונים. מעצבים בשכבת הגיל שלי תמיד רוצים שתפרסם אותם ושתשים אותם על המחברת. אני לא אומר שהכסף לא מעניין אבל אם אתה כל הזמן מפחד שמישהו יגנוב ממך, אתה תישאר תקוע וממורמר".

חגית: "אני תמיד שומרת על המאיירים והמעצבים שאני עובדת איתם, אבל הם צריכים להבין את משמעות החשיפה. אני מתחייבת שהשם שלהם יופיע על המחברת ותמיד מקדמת אותם".

Pulp

קווים לדמותו של ה Paper lover

"אין אצלנו פרחים, פרפרים ולבבות", אומרת יעקובי כספי ומציינת שאם לשפוט על פי הרשתות החברתיות, היחס בין הקונים לקונות של פאלפ עומד על 55 אחוזים לטובת הגברים. "מאשימים אותנו בגבריות עמוקה בגלל שהקווים שלנו תמיד ישרים, ברורים ונקיים יחסית".

יש תפיסה שמרנית שמניחה שנשים נוטות להימשך יותר לשרבוטים וקשקושים.

חגית: "לא כל מי שקונה מכשירי כתיבה בהכרח מקשקש בו. יש אנשים שהם חולי מחברות. מצד שני, יש כאלו שנכנסים לחנות ולא מבינים בשביל מה צריך ניירות, כי כולם היום בטלפון. אני אומרת להם שצריך אחרת כנראה לא הייתה לי זכות קיום. כל המעצבים, האדריכלים והאנשים היצירתיים – גם אם הם עובדים על המחשב, הם רוצים שיהיה להם עיפרון וסרגל מגניב".

זיו: "אני קורא להם פייפר לאברס".

Pulp

5 טיפים של זיו יעקובי וחגית כספי למעצב המתחיל

תערוכות העיצוב הבינלאומיות הן הזדמנות לחשיפה. צריך להגיע לתערוכות האלו מוכנים, אתם צריכים לדעת שאתם יכולים לייצר את המוצר בכמויות ובמחיר הנכון. צריך גם לזכור שאי אפשר לברוח כל כך מהשקעה.

התמדה. אין תחליף להתמדה ולריצות ארוכות. אין קיצורי דרך. אם אתה מאמין בעצמך ואתה מקצוען ומקצועי, אתה תהפוך למוביל בתחומך.

כמה הלקוח ישלם? אנחנו תמיד מתחילים תמחור מוצר מהשאלה הזאת. ראשית יש להבין בכמה המוצר יכול להימכר, האם העלויות רלוונטיות וריאליות והאם באמת יש לו שוק. אבל באותה נשימה צריך גם להעיז.

לקחת בחשבון את עולם הייבוא והייצוא הישראלי הקשוח. הייבוא והייצוא הוא לא עולם פשוט. מדינת ישראל מקשה, ולא רק בענייני מיסוי, הכול מאוד יקר ודרמטי.

לא לעבוד בקונסיגנציה. אתה צריך להיות מספיק בטוח בעצמך ובמוצר שלך כדי להגיד לא לקונסיגנציה. מצד שני, קח סיכון. קונסיגנציה לא, בטחון מלא במוצר שלך – כן. אבל גם לא להיות יהירים. אנחנו נתקלים באנשים יהירים שהם לא ריאליים.

pulp

עריכה: מיטל רז.

מומחים משתפים: מעצבים בשוק הסיני

מומחים משתפים: מעצבים בשוק הסיני

  לפרוץ את החומה: מעצבים בשוק הסיני סין היא אחת הכלכלות המובילות

קרא עוד ←
מומחים משתפים: עיצוב וקניין רוחני

מומחים משתפים: עיצוב וקניין רוחני

של מי העיצוב הזה בכלל: על מעצבים, קניין רוחני וכל מה שבאמצע

קרא עוד ←
מומחים משתפים: השוק מוצף במותגים המעלים את מפלס התחרותיות.

מומחים משתפים: השוק מוצף במותגים המעלים את מפלס התחרותיות.

  השוק מוצף במותגים המעלים את מפלס התחרותיות בעולם הצריכה הדיגיטלי, מוצרים

קרא עוד ←
מומחים משתפים: חויית משתמש

מומחים משתפים: חויית משתמש

  אם החוייה טובה, נעלה את הסיכוי שהמשתמש יחזור אלינו ואף יביא

קרא עוד ←
פורסם ב: דף בית, כללי, ראיון עם יזם תגיות: ראיון עם יזם
« הקודם
הבא »

אודות


להציג את כל הפוסטים של Riva

קצת עלי

יזמת, חונכת אישית ומאיצה רעיונות מתחומי העיצוב לעסקים. מובילה את האקסלרטור הראשון לעיצוב. מעצבת מוצר ובעלת תואר שני במנהל עסקים. 360 מעלות של עיצוב ועסקים בכל דרך אפשרית.

החבילות שאנו מציעים

חבילת האצה

זוהי חבילה שמותאמת לקבוצה של מעצבים שרוצים לצאת עם רעיון לדרך. התכנית הינה מעבדה לגידול רעיונות עיצוב טובים עם ולידציית שוק ויתרון תחרותי על פני המוצרים הקיימים בתחום. בהשתתפות חברים וקולגות מומחים מעולים בעלי מוניטין ונסיון.

חבילת מסלול

יש לכם כמה רעיונות ראשוניים לעסק/מוצר/שירות, רוצים להתחיל כבר? כל שצריך הוא לבחור ולממש אחד. אתם אנשים יצירתיים, רעיונות זו לא הבעיה. השאלה היא במה נכון להתחיל? מאוד בקצרה – נכון להתחיל היכן שיש שוק ותשוקה. יש לנו תכנית קצרצרה בדיוק בשביל זה: חודש אחד. 4 פגישות. אחד על אחד. ואתם מחליטים על רעיון אחד נכון ומוצלח לרוץ איתו הלאה. עלות: 1500 ש"ח + מע"מ.

חבילת המראה

יש לכם כבר רעיון מגובש למוצר פיזי/דיגיטלי ואתם רוצים רוצים להגיע איתו ללקוח הפוטנציאלי הנכון ביותר ולהתוות דרך ואסטרטגיה נכונה לקראת ההשקה שלו בשוק? אנחנו נחנוך אתכם בדרך הקצרה ביותר ונוסיף מומחים וגורמים מקצועיים רלוונטיים לכל שלב לייעוץ ועזרה. נעשה את זה יחד, אחד על אחד עד המטרה. לקבלת הצעה מדוייקת לכם> מלאו את הפרטים:

חבילת השקה

פיתחתם מוצר ואתם רוצים להשיק אותו לשוק? זה הזמן ליצור תכנית שתביא אתכם לשם למקסימום החשיפה וההצלחה.לבחור את הסגמנט הנכון, צנורות ההפצה הזולים והאפשריים ביותר למקסם את הפוטנציאל של המוצר והתוצאה העסקית. בתהליך ישתתפו מומחים נבחרים מעולמות מתקדמים של לקוחות, תובנות ושיווק נגיע למטרה! תוך 6 חודשים בלבד.

הישארו מעודכנים

מה אומרים הלקוחות
  • "היא יצירתית מאוד וחושבת מחוץ לקופסה, אך יחד עם זאת מאוד מאורגנת ושיטתית ומצליחה להעביר מהיכולות האלה גם אלי. בפגישותינו הצלחנו להגיע לרעיונות חדשניים ומיוחדים לפיתוח העסק שלי. מהעבודה עם ריבה קיבלתי ידע וכלים בתחום הניהול והשיווק. כיום, אני מרגישה הרבה יותר שליטה בכל המתרחש מאחורי הקלעים בפן הניהולי והתפעולי."

    טליה, מעצבת תכשיטים
    - https://taliasari.com/
  • "התהליך, נתן לי לבחור את המקום בו אני רוצה להיות מתוך בדיקה מקיפה של השוק והכרת הנישה בתוך השוק. ובעיקר, נתן לי מיקוד בתהליך שקל מאוד ללכת בו לאיבוד."

    סיגל, מעצבת נעליים
  • "לריבה תובנות רבות בתחום העיצוב, שיווק ואופן הגשת המוצר ללקוח. החשיבה על המוצר ועל הלקוח, גיבוש הרעיון של המוצר ומציאת הלקוח עם ריבה הינו תהליך מעניין ומרתק כאחד ואין ספק שבלעדיה זה לא היה אפשרי."

    מיכל, סטייליסטית
  • Working with Riva has significantly broadened our horizon and deepened our knowledge and skills in the fields of product development and business design thinking. Her mentoring work has lead us the way through all the hard and complex subjects that we have been facing as designers. The experience of setting and achieving our goals definitely gave us a great amount of confidence, and the whole process made us gain lots of practical know-how and insights into the business side of our profession – along with tons of inspiration for the future.

    Verena&Yaron
    Visible Identities - https://www.behance.net/verenatam
עיקבו אחרינו
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
פוסטים אחרונים
  • לגלות את אמריקה: מהיי אנד לעיצוב בייצור המוני
  • מעצבים ללא גבולות: הכירו את שיטת הלייסנסינג
  • הסבר על פגישת המבוא
  • סיפורי נייר: איך הופך מותג נייר להצלחה בעידן הדיגיטלי?
  • ב 2018 תגדלו ממעצבים ליזמים: יזמות בעיצוב זה שם המשחק (פגישת המבוא ותכנית מיזמי צד)
קבלת ניוזלטר
ליצירת קשר

לאתר הראשי // צור קשר // אודות

לאתר הראשי
 בניית אתרים ושיווק בדיגיטל
Biz My Design | חונכות עסקית למעצבים © כל הזכויות שמורות 2017

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

  • שיתוף
גלילה לראש העמוד