לגלות את אמריקה: מהיי אנד לעיצוב בייצור המוני | Blog Bizmydesign
Blog Bizmydesign
  • לאתר הראשי
  • צור קשר
  • הרשמה לניוזלטר
  • לאתר הראשי
  • צור קשר
  • הרשמה לניוזלטר
Blog Bizmydesign
  • לאתר הראשי
  • צור קשר
  • הרשמה לניוזלטר
  • לאתר הראשי
  • צור קשר
  • הרשמה לניוזלטר

לגלות את אמריקה: מהיי אנד לעיצוב בייצור המוני

רן לרנר הוא מסוג המעצבים שמחזיקים בשני כובעים – הוא גם מספק שירותי עיצוב לחברות וגם מפתח רעיונות, רבים הופכים ללהיטים. תפסנו אותו לשיחה על השוק האמריקאי בו הוא פועל מזה 15 שנים, על מצב ענף הקניינות ועל סוגיית מוצרי הגימיק – כן או לא

הסיפור של רן לרנר מתחיל בקצת חוצפה ישראלית. "אחרי שסיימתי את לימודי העיצוב התעשייתי שלחתי שבעים קורות חיים", הוא מספר. "עשר חזרו אליי וארבע רצו לפגוש אותי בניו יורק. כשהגעתי סיפרו לי שאדם טיהני מגיע להגשה באוניברסיטה. לא היה לי מה להפסיד. באתי לשם ועצרתי אותו כשהוא יצא מהשירותים. הוא התעצבן, אבל בסוף הצלחתי להשחיל לו את קורות החיים שלי".

בעקבות המפגש הדי מביך הזה לרנר זכה בהזדמנות הגדולה לעבוד עם טיהני, לאחר מכן עם חברת  table top  גדולה Cambridge ולבסוף פתח סטודיו עצמאי, שם עשה תפנית ממוצרי היי אנד לעיצוב מקורי בייצור המוני שנחל הצלחה בשוק האמריקאי. הוא עיצב בין היתר מעמד לסכו"ם שהופך למתקן אחסון וייבוש, מתקן ממחטות רב שימושי וקופסת אחסון ייעודית לגוואקמולי (Guac-lock) שהפכה ללהיט ענק בארצות הברית.

Guaclock –Casabella צילום:Tomi Photography

איך אפשר להיכנס לשוק האמריקאי בלי סטטיסטיקות ובלי ידע פנים ארגוני?

"חייבים ללכת לתערוכות, זה אמנם יכול להיות עסק יקר אבל זה חובה. השיחות עם לקוחות פוטנציאליים וחברות זה גם חשוב מאוד. בסופו של דבר צריך לפתח רגישות לאסתטיקה וליעילות של המוצרים שמוכרים לאורך זמן ברשתות הגדולות. וכמובן, מאוד חשוב לדעת שבארצות הברית מאוד מעריכים פונקציונליות".

כיסוי לקופסאת טישו –Polder צילום:Tomi Photography

האם הקהל האמריקאי יותר שמרני מהאירופי?

"יש מחשבה מוטעית לגבי השמרנות בארצות הברית. בתקופת המשבר הכלכלי של-2008 הייתה תגובה מאוד אגרסיבית – אנשים הפסיקו לקנות ויצרנים כמעט הפסיקו לייצר מוצרים חדשים. הנטייה הייתה לקנות מוצרים לא יקרים שיישארו לאורך זמן ולכן העיצוב נהיה נקי ופשוט. הסגנון המודרני יותר היה נהדר למעצבים והייצור החסכוני תרם לאיכות הסביבה. המוצרים הדקורטיביים יותר נחשבו לטרנד לקהל יעד קטן יחסית".

תקופה זוהובילה את לרנר לחיזוק הכיוון הפשוט, היעיל והחסכוני, קו עיצובי שהוא שומר עליו עד היום. –את מסגרת Doodlebook   (מסגרת לתמונות שמשמשת גם בתור מחברת קשקושים) הוא עיצב לחברת Umbra שמכרה אותה בין היתר במוזיאון לאמנות מודרנית בניו יורק (Moma). "זה רעיון נחמד שלא חשבתי שיתפוס כל–כך. אני אוהב אותו כי הוא עשוי בטכניקה פשוטה, כמו שמייצרים אריזות. קשה מאוד להכניס עיצוב Umbra, יש להם 12 מעצבים אין האוס והם מאוד בררניים. בהתחלה המחברת הייתה בנויה מ-80 דפים וגב עץ, ונמכרה ב Umbra ,MOMA הורידו 20 דפים, עשו גב קרטון זול ומכרו לרשת ענקית של ארטס אנד קרפטס במחיר נמוך יותר. מבחינת מעצב זה נהדר שחברה לוקחת את הרעיון ומצליחה לנצל אותו לתומו".

Doodlebook –Umbra צילום:Tomi Photography

אבל זאת הנמכה של המוצר. מה שממשיך להחזיק זה בעצם הגימיק?

"אני דווקא לא רואה בזאת הנמכה של המוצר, אלא הזדמנות להגיע לקהל יעד גדול יותר. לא רק בנוסף לכך שהוא נמכר טוב הוא גם עשוי מנייר ,ומיוצר בטכנולוגיה עם השפעה פחותה על הסביבה".

לרנר מדגיש כי הוא מקפיד לשמור על איזון עדין בין ההיבט הפונקציונאלי לרעיוני. יש מוצרי מתנה שיש בהם יותר בדיחה מהומור. בדיחה אחרי כמה זמן כבר לא עובדת, משתמשים במוצר פעם או פעמיים ומשאירים במגרה. הצבתי לעצמי מטרה להשתדל לא ללכת לכיוון הזה ואם אני בכל זאת עושה מוצרי מתנה עם הומור, לעשות את זה כמו מטחנת  הפלפל שעשינו ל'פרד'".

צילום:Tomi Photography

החומה הסינית: הקניינים נוהרים למזרח

הקניינים הם נושא רגיש לכל מעצב, הם נתפסים בתחום בתור שומרי סף קפדניים שקשה להגיע אליהם, עובדה ידועה היא כי הם נוטים להתעלם מפניותיהם של מעצבים. לרנר מעיד שאמנם הקניינים אינם נגישים אך הם לא בהכרח בעלי חוש שישי. המטרה שלהם, לטענתו, היא לא לקחת סיכונים, בייחוד בעידן שבו חברות נמכרות לחברות ענק כמו מייסיס ובלומינגדיילס שמאגדות תחתיהן מספר מותגים. "כשחברות הענק קנו רשתות, מספר הקניינים הצטמצם והסיכון שהם מוכנים לקחת הפך קטן יחסית".

פנייתן של חנויות רבות וגם של קניינים לקנות ישירות  מהמפעלים בסין היא עוד תופעה שעליה מצביע לרנר ואשר מאיימת על המעצבים ועל היצרנים המקומיים.   

האם זה אומר שהיצרנים התמזרחו?

"היה כזה ניסיון של הרשתות, אני זוכר את התקופה הזאת. קניינים התחילו לנסוע לסין וזה הפחיד את היצרנים . אבל בסופו של דבר החנויות  הבינו שרק את המוצרים הגנריים שבטוח ימכרו אפשר לקנות ישירות מהמפעל בסין. בשאר המוצרים – הם לא רצו לקחת את הסיכון, הם העדיפו לגלגל אותו על היצרנים ולשלם יותר. חוץ מזה, הדילים עם היצרנים מאוד אגרסיביים. פעם הלכתי למחסן של יצרן גדול וראיתי המון סחורה לא שלו. היצרן סיפר לי שהוא רצה להיכנס לרשת חנויות מאוד גדולה והם התנו את זה בכך שהוא יקנה את כל המוצרים שהם לא הצליחו למכור.

FLOAT YAMAZAKI צילום:Tomi Photography

הטיפים של רן לרנר למעצב המתחיל:

מחקר מקיף. "מי שהולך לכיוון הייצור ההמוני צריך לעשות מחקר טוב לפני שהוא מציע רעיון. צריך לפתח הבנה אסתטית של השוק האמריקאי, כי הוא שונה מהאירופי. לנסות להבין מה מחזיקה כל רשת ומה רמת הסיכון שהקניינים מוכנים לקחת. אם למוצר אין קהל יעד רחב מספיק, יהיה מאוד קשה למכור".

לעצב המון. "יש למעצבים צעירים נטייה להתמקד רק ברעיון אחד וזה בעייתי. כשאתה נפגש עם לקוח כדאי שיהיה לך מספיק רעיונות למכור. אחוז הרעיונות שלא נכנסים לשוק הוא גדול מאוד, גם אצל מעצבים מבוססים ומפורסמים. לא לשכוח שגם אם אומרים לך לא, הרעיונות לא נזרקים.

צילום:Tomi Photography

הסדנה הקבוצתית הראשונה של Biz my Design יוצאת לדרך!

רוצים עוד פרטים?

הירשמו פה!
מומחים משתפים: מעצבים בשוק הסיני

מומחים משתפים: מעצבים בשוק הסיני

  לפרוץ את החומה: מעצבים בשוק הסיני סין היא אחת הכלכלות המובילות

קרא עוד ←
מומחים משתפים: עיצוב וקניין רוחני

מומחים משתפים: עיצוב וקניין רוחני

של מי העיצוב הזה בכלל: על מעצבים, קניין רוחני וכל מה שבאמצע

קרא עוד ←
מומחים משתפים: השוק מוצף במותגים המעלים את מפלס התחרותיות.

מומחים משתפים: השוק מוצף במותגים המעלים את מפלס התחרותיות.

  השוק מוצף במותגים המעלים את מפלס התחרותיות בעולם הצריכה הדיגיטלי, מוצרים

קרא עוד ←
מומחים משתפים: חויית משתמש

מומחים משתפים: חויית משתמש

  אם החוייה טובה, נעלה את הסיכוי שהמשתמש יחזור אלינו ואף יביא

קרא עוד ←
פורסם ב: דף בית, כללי, ראיון עם יזם תגיות: ראיון עם יזם
« הקודם

אודות


להציג את כל הפוסטים של Riva

קצת עלי

יזמת, חונכת אישית ומאיצה רעיונות מתחומי העיצוב לעסקים. מובילה את האקסלרטור הראשון לעיצוב. מעצבת מוצר ובעלת תואר שני במנהל עסקים. 360 מעלות של עיצוב ועסקים בכל דרך אפשרית.

החבילות שאנו מציעים

חבילת האצה

זוהי חבילה שמותאמת לקבוצה של מעצבים שרוצים לצאת עם רעיון לדרך. התכנית הינה מעבדה לגידול רעיונות עיצוב טובים עם ולידציית שוק ויתרון תחרותי על פני המוצרים הקיימים בתחום. בהשתתפות חברים וקולגות מומחים מעולים בעלי מוניטין ונסיון.

חבילת מסלול

יש לכם כמה רעיונות ראשוניים לעסק/מוצר/שירות, רוצים להתחיל כבר? כל שצריך הוא לבחור ולממש אחד. אתם אנשים יצירתיים, רעיונות זו לא הבעיה. השאלה היא במה נכון להתחיל? מאוד בקצרה – נכון להתחיל היכן שיש שוק ותשוקה. יש לנו תכנית קצרצרה בדיוק בשביל זה: חודש אחד. 4 פגישות. אחד על אחד. ואתם מחליטים על רעיון אחד נכון ומוצלח לרוץ איתו הלאה. עלות: 1500 ש"ח + מע"מ.

חבילת המראה

יש לכם כבר רעיון מגובש למוצר פיזי/דיגיטלי ואתם רוצים רוצים להגיע איתו ללקוח הפוטנציאלי הנכון ביותר ולהתוות דרך ואסטרטגיה נכונה לקראת ההשקה שלו בשוק? אנחנו נחנוך אתכם בדרך הקצרה ביותר ונוסיף מומחים וגורמים מקצועיים רלוונטיים לכל שלב לייעוץ ועזרה. נעשה את זה יחד, אחד על אחד עד המטרה. לקבלת הצעה מדוייקת לכם> מלאו את הפרטים:

חבילת השקה

פיתחתם מוצר ואתם רוצים להשיק אותו לשוק? זה הזמן ליצור תכנית שתביא אתכם לשם למקסימום החשיפה וההצלחה.לבחור את הסגמנט הנכון, צנורות ההפצה הזולים והאפשריים ביותר למקסם את הפוטנציאל של המוצר והתוצאה העסקית. בתהליך ישתתפו מומחים נבחרים מעולמות מתקדמים של לקוחות, תובנות ושיווק נגיע למטרה! תוך 6 חודשים בלבד.

הישארו מעודכנים

מה אומרים הלקוחות
  • "היא יצירתית מאוד וחושבת מחוץ לקופסה, אך יחד עם זאת מאוד מאורגנת ושיטתית ומצליחה להעביר מהיכולות האלה גם אלי. בפגישותינו הצלחנו להגיע לרעיונות חדשניים ומיוחדים לפיתוח העסק שלי. מהעבודה עם ריבה קיבלתי ידע וכלים בתחום הניהול והשיווק. כיום, אני מרגישה הרבה יותר שליטה בכל המתרחש מאחורי הקלעים בפן הניהולי והתפעולי."

    טליה, מעצבת תכשיטים
    - https://taliasari.com/
  • "התהליך, נתן לי לבחור את המקום בו אני רוצה להיות מתוך בדיקה מקיפה של השוק והכרת הנישה בתוך השוק. ובעיקר, נתן לי מיקוד בתהליך שקל מאוד ללכת בו לאיבוד."

    סיגל, מעצבת נעליים
  • "לריבה תובנות רבות בתחום העיצוב, שיווק ואופן הגשת המוצר ללקוח. החשיבה על המוצר ועל הלקוח, גיבוש הרעיון של המוצר ומציאת הלקוח עם ריבה הינו תהליך מעניין ומרתק כאחד ואין ספק שבלעדיה זה לא היה אפשרי."

    מיכל, סטייליסטית
  • Working with Riva has significantly broadened our horizon and deepened our knowledge and skills in the fields of product development and business design thinking. Her mentoring work has lead us the way through all the hard and complex subjects that we have been facing as designers. The experience of setting and achieving our goals definitely gave us a great amount of confidence, and the whole process made us gain lots of practical know-how and insights into the business side of our profession – along with tons of inspiration for the future.

    Verena&Yaron
    Visible Identities - https://www.behance.net/verenatam
עיקבו אחרינו
  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Instagram
פוסטים אחרונים
  • לגלות את אמריקה: מהיי אנד לעיצוב בייצור המוני
  • מעצבים ללא גבולות: הכירו את שיטת הלייסנסינג
  • הסבר על פגישת המבוא
  • סיפורי נייר: איך הופך מותג נייר להצלחה בעידן הדיגיטלי?
  • ב 2018 תגדלו ממעצבים ליזמים: יזמות בעיצוב זה שם המשחק (פגישת המבוא ותכנית מיזמי צד)
קבלת ניוזלטר
ליצירת קשר

לאתר הראשי // צור קשר // אודות

לאתר הראשי
 בניית אתרים ושיווק בדיגיטל
Biz My Design | חונכות עסקית למעצבים © כל הזכויות שמורות 2017

השאירו פרטים ונחזור בהקדם

  • שיתוף
גלילה לראש העמוד